Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Якщо набридла яєшня: готуємо картопляну фріттату

Фріттата – традиційна італійська страва на сніданок чи вечерю. Зовсім як у нас яєшня. І коли остання вже зовсім набридла домашнім, приготуйте їм фріттату.

Як це зробити, розповість Інформатор.

Цією  стравою можна нагодувати всю сім’ю! За бажанням покладіть м’ясо, шинку або ковбасу. Але смачно виходить і так. Готується все дуже просто і досить швидко. Впорається навіть недосвідчений кулінар.

Картопляна фріттата.

Продукти

  • Картопля – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 штук;
  • Курячі яйця – 6 штук;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Олія соняшникова або оливкова – 2 ст. л .;
  • Базилік / петрушка / зелена цибуля;
  • Чорний мелений перець і сіль в залежності від смаку;
  • Сметана – 1 ст. л.

Приготування

Картоплю чистимо, ретельно миємо, ріжемо соломкою.

Дрібненько шаткуємо цибулю і змішуємо з картоплею.

Ставимо сковорідку на плиту, наливаємо олію і розігріваємо. Закидаємо смажитися картоплю з цибулею.

За пару хвилин до кінця приготування, видавлюємо часник в овочі і мішаємо.

Розбиваємо яйця в посуд, який підходить, солимо, перчимо, додаємо сметану і всю подрібнену зелень, збиваємо.

Форму потрібно змастити маслом, після чого викласти картоплю, яку заливаємо яєчною масою. Поміщаємо на хвилин 15-20 в духову шафу і запікаємо при 180 °.

Можна приготувати прямо в сковорідці. Просто заливаємо яйцем смажену картоплю і готуємо, поки омлет не буде повністю готовий.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати  сніданок по голлівудські: як приготувати млинці за рецептом Х’ю Джекмана та про те, як приготувати фаршировані печериці у духовці.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору