Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул: У Кривому Розі відкрили вже 62 дитячих садочки, а до кінця літа, після отримання дозволів від ДСНС, буде працювати 80 садочків

Найголовніше – безпека малюків. У дошкільних закладах, коштом міського бюджету відремонтовані укриття: приведена до ладу електропроводка, вентиляція, каналізація, відремонтовані стелі, стіни, облаштовані санвузли, є все необхідне для комфортного перебування дітей і вихователів.

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів виїзну нараду на базі одного із закладів дошкільної освіти щодо організації навчального та виховного процесів в режимі офлайн, а також щодо ремонтних робіт, які ведуться в укритті дитячого садочку в Довгинцівському районі.

Олександр Вілкул підкреслив: «Навіть в умовах воєнного стану ми, дорослі, хочемо, щоб наші діти жили максимально нормальним життям. Тому, як тільки дозволила безпекова ситуація, було вирішено організувати роботу дитячих садочків в очному режимі. Звичайно, перш за все, брали до уваги вирішення питання безпечного перебування малюків. Наголошую, працюють виключно ті дитсадки, де є укриття, або укриття знаходяться поблизу дошкільного закладу. Вже відкрито 62 садочки, їх відвідує понад 2600 дітей. До кінця літа, після ремонту укриттів та отримання дозволів від ДСНС плануємо, що буде працювати 80 садочків. Я хочу подякувати колективам дитячих садочків, які  активно долучаються  до робіт  з облаштування укриттів. Кожний вносить щось своє. Наприклад, сховище у дошкільному закладі оформлене як своєрідний «будинок метеликів». Дуже гарно і малюки почуватимуться тут спокійно та затишно».

Варто зазначити, що в укриттях створені належні умови для малечі. Дітки можуть тут гратися, навчатися, а також поїсти та відпочити. Зараз місця в садках є і батьки можуть записати своїх дітей. Якщо не працює садок, до якого дитина ходила раніше, то можна звернутися до його керівництва і дізнатися, в який найближчий садок можна піти. Також, після відпрацювання протягом кількох місяців алгоритмів переміщення дітей до укриттів було ухвалено рішення, що садочки приймають дітей з 3-х років.

Директор дитячого садочку Тамара Семенова сказала: «У нашому закладі проходить ремонт укриття, яке розраховано на 49 місць. Коштом міського бюджету ведуться всі необхідні роботи. Вже зроблено: улаштування перегородок у санвузлах та монтаж каналізаційної системи, облаштування системи вентиляції, електромонтажні роботи, штукатурення та фарбування стін і підлоги, установлення металевих дверних коробок. Наш садочок розрахований на 8 груп, які можуть відвідувати  150 вихованців. У нас 2 групи раннього віку та 6 груп дошкільного віку. Наразі, освітній процес з дітьми від 2 до 7 років відбувається дистанційно. 14 серпня плануємо відкрити 4 групи на 45 дітей віком від 3 до 7 років. З нетерпінням чекаємо на відновлення роботи садочку, скучили за нашими вихованцями й очікуємо зустрічей з малюками, які прийдуть до нас вперше!». 

Також зараз триває підготовка криворізьких шкіл до виходу на навчання учнів з 1 вересня у змішаному форматі. Для цього також йде облаштування та ремонт шкільних сховищ. Вже підготовлено 92 укриття.

КП “Інститут розвитку міста Кривого Рогу”

Нагору