Картопляні коржі на сковороді — це дуже просто! Продукти доступні і не дорогі, до того ж картопля у кожної господині завжди є в наявності. Коржі можна подавати до столу з овочевим салатом або з м’ясною підливою.
Спробуйте приготувати, рецепт досить простий, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- картопля — штучок;
- зелень (петрушка) — 20 р.;
- часник — 5 зубчиків;
- перець чорний (порошком) — пара пучок;
- масло рослинне — 4 великі ложечки;
- кухонна сіль — 1/3 ч. ложечки.
Спосіб приготування:
І так, приступимо, почнемо з картоплі, ми її моєму і прямо в мундирі варимо до готовності (як тільки картопля звариться — вона легко протикається ножем).
Як тільки картопля буде готова, ми охолоджуємо холодною водою, чистимо від шкірки і розминаємо в однорідне пюре.
Потім беремо зелень миємо й дрібно порубаємо.
Потім чистимо від лушпиння часточки часнику розрізаємо навпіл і кожну.
Далі беремо сковорідку (у діаметрі сантиметрів 20), додаємо пару ложечок маслечка, розігріваємо і викладаємо десь половину часнику. Часник обсмажуємо до рум’яності, а потім його прибираємо зі сковорідки.
Потім додаємо петрушку до картоплі, перчимо, солимо і перемішаємо.
А тепер беремо половину нашого картопляного пюре викладаємо на сковорідку, розрівнюємо його і приминаємо вилочкою.
І так, процес підходить до кінця, засмажуємо пюре до рум’яної скоринки, потім перевертаємо коржик і обсмажуємо з іншого боку. Аналогічно смажимо так інший корж. Це все, подаємо до столу.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві біляші.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок