Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що приготувати на Хелловін: 5 бюджетних страв

Страшний Хелловін вже не за горами – традиція святкування поширилася і у нашій країні. Для святкування важливо усе – костюм, грим, декорація будинку та звісно ж – їжа. Цього дня вона повинна бути смачною і, звісно ж, має лякати та дивувати ваших гостей.

Приготуємо 5 смачних страв на Хелловін, – пише Інформатор.

Улюблений напій Гаррі Поттера – гарбузовий сік

Інгредієнти:

  • 1/2  – нарізаного гарбуза без шкірки і насіння;
  • 1 – червоне яблуко, нарізане;
  • 1 – лимон Мейєра, нарізаний;
  • 2,5 см – шматок імбиру, очищений;
  • лід.

Спосіб приготування:

Пропустіть гарбуз, яблуко, лимон і імбир через соковижималку.

Процідіть сік у склянки через дрібне металеве сито. Додайте кілька кубиків льоду, якщо віддаєте перевагу холоднішому напою.

Подавайте гарбузовий сік негайно. Ви можете перелити напій до банки з кришкою і зберігати в холодильнику не більше доби.

Гарячі бутерброди “Мумії”

Інгредієнти:

  • Хліб для тостів;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Маслини – 10 шт;
  • Яскраво-червоний кетчуп.

Спосіб приготування:

Хлібці, для кращого смаку, бажано попередньо підрум’янити в тостерниці. Потім наріжте тонкими смужками твердий сир. Маслини поріжте кружечками.

Кожну скибку хліба змастіть кетчупом і прикрасьте смужками сиру так, аби вони нагадували забинтовану мумію.

Викладіть оливки і відправте бутерброди на 15 секунд у мікрохвильовку. Подавайте до столу гарячими.

Фаршировані яйця “Павучки”

Інгредієнти:

  • Яйця – 10 шт;
  • Цибуля – 1-2 шт;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Великі чорні маслини – 20 шт;
  • Майонез – 2 ст. л;
  • Плавлений сирок – 100 г;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед зваріть яйця. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору.

Яйця розріжте навпіл, акуратно дістаньте жовток. Розімніть його в тарілці з вершковим маслом і майонезом до однорідної маси.

Натріть на дрібній терці плавлений сирок і змішайте його з підсмаженою цибулею та отриманою сумішшю з жовтка, посоліть.

Акуратно наповніть отриману масу в яєчні білки.

Кожну маслину розріжте навпіл. Одну половину (тіло павука) поставте зверху на яйце, а другу половину розріжте на маленькі частини (лапки павука), які розкладіть навколо маслини.

Така закуска ефектно виглядає на темній тарілці, прикрашеній павутиною з майонезом.

Печиво “Кривава посмішка Дракули”

Інгредієнти:

  • печиво (можна приготувати самостійно, або купити готове, головне не обирати дуже крихке)
  • міні-зефір
  • ванільне морозиво
  • червоний харчовий барвник
  • мигдальні пластівці для декорування

Спосіб приготування:

Розріжте печиво наполовину. Для цього краще купити велике печиво, яке не дуже кришиться. Додайте до морозива червоний барвник. Намастіть кожну половинку печива “кривавим морозивом”.

На одну половинку печива виставте міні-зефір. Це й будуть зуби Дракули. Накрийте іншою половинкою печива. Щоб зробити ікла – вставте між зефірками пластівці з мигдалю. І подавайте до столу! Зважайте, що морозиво може танути. Тож таке печиво краще не готувати заздалегідь, а подавати одразу.

Печево “Джек Скеллінгтон”

Інгредієнти:

  • печиво Oreos (його можна замінити на більш бюджетне кругле печиво-сендвіч);
  • палички для льодяників (можна замінити на бамбукові палички для шашликів);
  • кокосова олія;
  • зубочистка;
  • білий та чорний шоколад;
  • чорна стрічка для декорування.

Спосіб приготування:

На кожну паличку надягніть печиво-сендвіч. Розтопіть білий шоколад з кокосовою олією. Якщо такої олії немає, ви можете використовувати звичайне вершкове масло. Кожне печиво занурте в білий шоколад, щоб він рівномірно покрив печиво. Покладіть печиво в холодильник на 10-15 хвилин, щоб шоколад повністю застиг.

Розтопіть чорний шоколад. Замість шоколаду також можна використовувати харчовий барвник. Зубочистку вмочіть в шоколад та намалюйте на кожному печиві очі, рот та ніс. Пам’ятайте, що рот у Джека був зашитим, тож не забудьте розділити лінію рота маленькими вертикальними лініями.

Покладіть печиво знову в холодильник, щоб повністю застиг шоколад. Потім візьміть чорну стрічку та зав’яжіть бантик на кожній паличці (вище до самого печива). І смакуйте та насолоджуйтесь!

Раніше ми розповідали, як приготувати пелюстки з буряком. Писали, як приготувати тортилью з тунцем та яблучні деруни.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

 

 

 

 

 

Нагору