Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області суд вимусив ВПО повернути державі 30 тисяч гривень соцдопомоги: чому

Томаківській районний суд Дніпропетровської області змусив переселенця повернути державі 30 тисяч гривень. Гроші той отримав, як допомогу ВПО. Але насправді чоловік прожив у Томаківці лише місяць.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, мешканець Марганця вирішив за порадою знайомого отримати від держави “легкі гроші”.

Для цього у листопаді 2022 року він приїхав у Томаківку оформив собі статус ВПО та грошову допомогу. Після цього повернувся на місце свого постійного проживання, отримуючи при цьому незаконні гроші.  Соціальні служби про своє повернення “хитрун” не повідомив.

Псевдо-ВПО звинуватили у незаконному отриманні соціальної допомоги від держави в період з жовтня 2022 року до серпня 2023 року загальною сумою у 30 тисяч гривень.

Представники соціальних служб підтримали цивільний позов.

Громадянин свою провину визнав. Суд засудив його до 2 років позбавлення волі, згодом замінивши цей термін на один рік випробувального терміну. 30 тисяч гривень також доведеться повернути державі.

Раніше Інформатор писав про те, що з 1 серпня в Україні припинять виплати деякім ВПО. Також повідомлялось про те, що в Україні зміняться правила нарахування грошової допомоги для ВПО.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Нагору