Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Оновлення у виплатах для ВПО: дати отримання коштів змінилися

Через війну багато українців вимушені заради безпеки кидати рідні місця та їхати туди, де безпечніше. Люди залишаються без роботи, а, отже без засобів для існування. Держава допомагає таким людям, забезпечуючи їх житлом та харчами. Крім того, виплачується грошова допомога. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на виконком Інгулецької райради, Уряд України відстрочив до 1 листопада 2023 року зміну правил надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Згідно з цими змінами, за оформленням допомоги на проживання мала звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член сімʼї окремо. Отже, за допомогою ВПО й надалі повинні звертатися усі члени сімʼї окремо.

Серед низки змін, які вже набрали чинності, – запровадження двох виплатних періодів (15 та 28 числа кожного місяця), замість трьох, як це було раніше (3, 13 та 23 числа кожного місяця). Це означає, що Мінсоцполітики перераховує бюджетні кошти для виплати допомоги на проживання для ВПО після  15 і 28 числа щомісяця.

Відповідно, у серпні 2023 р. нарахування та виплата допомоги на проживання для ВПО переважній більшості внутрішньо переміщених осіб відбудеться після 15 серпня. 28 серпня відбудеться нарахування та виплата допомоги тим, кому вона призначена або донарахована вже після 15.08.23.

Раніше Інформатор писав про те, що з 1 серпня припиняють виплати деяким ВПО та про те, що робити ВПО, якщо затримують виплати.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору