Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для посту: готуємо чебуреки з картоплею

З 15 листопада у православних християн починається Різдвяний піст. Для тих, хто планує постувати й для тих, хто не дуже любить м’ясо, ми рекомендуємо рецепт чебуреків з картоплею. Це досить незвично, але дуже смачно.

Інформатор розповість, як їх зробити.

Чебуреки з картоплею

Продукти

  • Вода (окріп) – 1-1,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Олія – ​​2 столових ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Олія для смаження

Приготування

Для тіста:

  1. У миску просіваємо борошно. Додаємо сіль. Перемішуємо.
  2. У борошно цівкою акуратно наливаємо окріп. Активно перемішуємо за допомогою ложки.
  3. Замішуємо руками тісто. Вливаємо олію.
  4. Тісто скачується в кульку. Накриваємо лляною серветкою і відставляємо на деякий час.

Для начинки:

  1. Картоплю чистимо і миємо. Відправляємо в каструлю і варимо до повної готовності. Воду зливаємо, розминаємо картоплю в пюре.
  2. Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно – кубиками, відправляємо в сковороду і смажимо до золотистого кольору. З’єднуємо з пюре.
  3. Картопляну масу солимо, старанно перемішуємо.

Готуємо чебуреки

  1. Тісто розділяємо на порційні частини. Розкачуємо в коржі, наповнюємо начинкою з картоплі.
  2. Складаємо чебурек, скріплюємо по краю.
  3. У сковороді розігріваємо сильно олію. Відправляємо туди заготовки (зазвичай поміщається 2 штуки).
  4. Смажимо з обох сторін на середньому полум’ю до появи золотистої скоринки.
  5. Чебуреки викладаємо на рушник з паперу, щоб олія зійшла.
  6. Укладаємо чебуреки на блюдо і подаємо в гарячому вигляді.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати картопляні рулетики з грибами. Також ми розповідали про те, як приготувати котлети з грибами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору