З 15 листопада у православних християн починається Різдвяний піст. Для тих, хто планує постувати й для тих, хто не дуже любить м’ясо, ми рекомендуємо рецепт чебуреків з картоплею. Це досить незвично, але дуже смачно.
Інформатор розповість, як їх зробити.
Чебуреки з картоплею
Продукти
- Вода (окріп) – 1-1,5 склянки
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Олія – 2 столових ложки
- Сіль – 1 чайна ложка
- Цибуля – 2 шт.
- Картопля – 1 кг
- Олія для смаження
Приготування
Для тіста:
- У миску просіваємо борошно. Додаємо сіль. Перемішуємо.
- У борошно цівкою акуратно наливаємо окріп. Активно перемішуємо за допомогою ложки.
- Замішуємо руками тісто. Вливаємо олію.
- Тісто скачується в кульку. Накриваємо лляною серветкою і відставляємо на деякий час.
Для начинки:
- Картоплю чистимо і миємо. Відправляємо в каструлю і варимо до повної готовності. Воду зливаємо, розминаємо картоплю в пюре.
- Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібно – кубиками, відправляємо в сковороду і смажимо до золотистого кольору. З’єднуємо з пюре.
- Картопляну масу солимо, старанно перемішуємо.
Готуємо чебуреки
- Тісто розділяємо на порційні частини. Розкачуємо в коржі, наповнюємо начинкою з картоплі.
- Складаємо чебурек, скріплюємо по краю.
- У сковороді розігріваємо сильно олію. Відправляємо туди заготовки (зазвичай поміщається 2 штуки).
- Смажимо з обох сторін на середньому полум’ю до появи золотистої скоринки.
- Чебуреки викладаємо на рушник з паперу, щоб олія зійшла.
- Укладаємо чебуреки на блюдо і подаємо в гарячому вигляді.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати картопляні рулетики з грибами. Також ми розповідали про те, як приготувати котлети з грибами.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова