Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

МОК включив до програми Олімпіади п’ять нових видів спорту: які саме

У 2028 році з 14 по зо липня в американському місті Лос-Анджелесі пройдуть літні Олімпійські ігри. Цього разу у програму додадуть 5 нових видів спорту. Деякі з них вже були присутні на змаганнях у минулі роки.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, це

  • бейсбол
  • флаг-футбол
  • крикет
  • лакрос
  • сквош

При цьому рішення щодо присутності в олімпійській програмі боксу МОК поки відклав.

Як заявив голова МОК Томас Бах: “Вибір цих п’яти нових видів спорту відповідає американській спортивній культурі і продемонструє світові знакові американські види спорту, а також принесе міжнародний спорт до США. Ці види спорту зроблять Олімпійські ігри в Лос-Анджелесі-2028 унікальними”.

Що відомо про нові олімпійські види спорту

Бейсбол – це командна спортивна гра з мʼячем і битою, а софтбол – це її різновид, там грають більшим за розміром мʼячем, ніж у бейсболі. раніше ці види спорту вже були на Олімпіадах – з 1992 по 2008 роки, а також у 2020 році. Тепер ці види спорту вирішили уніфікувати.

Крикет – це теж гра з мʼячем і битою, але під час неї гравці двох команд намагаються загнати мʼяч саме палицями у ворота суперника. Цей вид спорту був присутній у програмі Ігор лише одного разу – в 1900 році.

У лакросі твердий гумовий м’яч переносять полем у сітці з довгою ручкою, і мета гри – закинути якнайбільше мʼячів у ворота суперника. Лакрос був у програмі двох Олімпіад – 1904 і 1908 років.

Флаг-футбол – це фактично безконтактна версія американського футболу. В ньому заборонені жорсткі контакти, а гравці виходять на поле без захисної екіпіровки.

Сквош відрізняється тим, що це парна спортивна гра, у якій двоє людей грають спеціальними ракетками та маленьким гумовим мʼячем на закритому корті.

Раніше ми писали про те, що  криворіжець Василь Стуженко на змаганнях “Warrior Games” отримав три “золота” з плавання та про те, що борчиня з Кривого Рогу Ілона Прокопевнюк увійшла до бронзового фіналу Чемпіонату світу у Сербії.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору