Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ветеран АТО з Кривого Рогу виборов три золоті медалі у Всесвітньо відомих змаганнях “Warrior Games”

Українські спортсмени вперше беруть участь у “Warrior Games”. І вже маємо неперевершені результати. Криворіжець Василь Стуженко на змаганнях отримав три “золота” з плавання.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Миколу Колесника.

На цьогорічних «Іграх Воїнів» у США криворіжець виборов три золоті медалі на дистанціях 50 м вільним стилем, 50 м на спині та 100 м вільним стилем.

Василь Стуженко, втратив руку і ногу на Донеччині під Іловайськом, отримав важку черепно-мозкову травму, але зберіг незламну силу духу. Василь Стуженко неодноразово був учасником спортивних змагань, зокрема завоював срібло зі стрільби з лука на “Іграх Нескорених”.

“Ігри воїнів” проводять щорічно з 2010 року, але Україна потрапила туди лише у 2022-му. Цього року міжнародні змагання проходять з 16 по 29 серпня в Орландо у США.

Українські Захисники і Захисниці, серед яких ветерани, діючі військовослужбовці, медики-добровольці, напередодні змагань пройшли інтенсивні тренування у Великій Британії. Туди на початку липня їх доправив літак Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

“Warrior Games” – це змагання, на яких поранені чи травмовані на дійсній службі ветерани військової служби демонструють свою стійкість. Ветерани змагаються в адаптивних спортивних дисциплінах, таких як баскетбол на візках, велоспорт, плавання, веслування в приміщенні та регбі на візках тощо.

Василь Стуженко з донькою на змаганнях “Ігри воїнів”

Василь Стуженко на змаганнях “Ігри воїнів” у США

Три золоті медалі з плавання на “Іграх воїнів”

Раніше ми писали про загиблого героя, призера “Ігор Нескорених”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору