Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Корисна та легка вечеря: готуємо рататуй із сезонних овочів

По-літньому яскраве, дуже смачне і ароматне блюдо з овочів – рататуй. Принесе користь та справжню насолоду.

Інформатор пропонує приготувати легку, корисну і недорогу страву рататуй. Звісно це не той Рататуй з мультика, але готуючи цю страву ви будете почувати себе справжнім шефом на кухні. 

Інгредієнти :

  • Баклажани – 600 г (2 шт.)
  • Кабачки – 600 г (2 шт.)
  • Помідори -1 кг (7 шт.)
  • Цибуля ріпчаста -150 г (2 шт.)
  • Перець болгарський – 400 г (4 шт.)
  • Часник – 4 зубчики
  • Олія оливкова – 100 мл
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка
  • Трави прованські сушені – за смаком
  • Зелень петрушки ( для подачі) – за смаком
  • Сіль-за смаком

Спосіб приготування:

Дрібно нарізану цибулю обсмажити до прозорості на 2 ст. ложках оливкової олії, посолити. З 3-х помідорів зняти шкірку.

З болгарського перцю видалити плодоніжки і насіння. Помідори і перець нарізати кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати овочі протягом 10 хвилин. Потім подрібнити обсмажені овочі блендером до бажаної консистенції. Готовий соус рівним шаром викласти на дно форми для запікання. Включити духовку і розігріти до 180°С.

Вимиті і очищені від шкірки кабачки і баклажани, а також залишилися помідори нарізати кружечками товщиною 5 мм і викласти зверху на соус, чергуючи. Посоливши. Зверху змастити оливковою олією, змішаним з подрібненим часником, меленою паприкою і прованськими травами. Накрити форму фольгою і відправити в духовку, нагріту до 180°С, на 30 хвилин.

Потім фольгу зняти, запікати ще 20 хвилин.

Готовий рататуй посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню. Смачного!

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Вікторівна

Нагору