Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нацгвардієць з Кривого Рогу став чемпіоном з настільного тенісу у Всеукраїнських змаганнях “Ігри Нескорених”

Нещодавно у Львові пройшов Національний етап Всесвітніх змагань “Ігри Нескорених”. В ньому взяли участь спортсмени з Кривого Рогу. Полковник Олександр Піскун привіз додому дві нагороди. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на військову частину 3011, “Ігри Нескорених” або Invictus Games започаткував принц Гарі у 2014 році для колишніх та чинних військовослужбовців, поранених або інвалідів на службі. Вперше Ігри пройшли у Лондоні. Україна приєдналася до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши у Торонто.

Цього року у Національному відборі у Львові взяли участь 223 учасники з усіх регіонів України.

Спортсмени змагалися у 9-ти дисциплінах – стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування у приміщенні, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.

Полковник Олександр Піскун виступив у двох дисциплінах – настільному тенісі та стрільбі з лука у категорії «продвинуті». За результатами змагань криворіжець виборов «золото» у настільному тенісі та «бронзу» – в стрільбі з лука.

Олександр Піскун став третім у стрільбі з лука

Олександр Піскун став третім у стрільбі з лука

Криворіжець здобув "золото" у настільному тенісі

Криворіжець здобув “золото” у настільному тенісі

Важке поранення офіцер отримав ще у 2014-му році під час звільнення населеного пункту Лисичанськ, що на Луганщині. Пройшовши тривале лікування та реабілітацію, спробував свої сили у Національному відборі Invictus Games – у попередні роки змагався у плаванні та штовханні ядра. Цьогоріч збірну України представлятимуть 24 учасники з-поміж військовослужбовців та ветеранів. Протягом трьох місяців спортсмени проходитимуть посилену підготовку та візьмуть участь у міжнародних змаганнях, що відбудуться з 9 по 16 вересня у німецькому Дюсельдорфі.

Раніше Інформатор писав про те, що криворізька команда готується до відбору «Invictus Games», та про те, що минулого року криворіжець Василь Стуженко на змаганнях “Warrior Games” отримав три “золота” з плавання.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору