Здавалося б, звичайні хлібні палички, а відірватися неможливо. Ароматні, м’які всередині та хрумкі зовні, в часниково-вершковій глазурі. Готувати їх зручно великими партіями, щоб вистачало на кілька днів, і повірте: з ними ви забудете про білий покупний хліб.
Інформатор розповість, як приготувати італійські грісіні.
Продукти
- Пшеничне борошно 500 г
- Вода 280 мл
- Сухі дріжджі 1,5 ч. л.
- Цукор 2 ст. л.
- Сіль 2 ч. л.
- Часниковий порошок 0,5 ч. л.
- Вершкове масло 6 ст. л.
- Італійські трави 0,5 ч. л.
Приготування
- Змішайте теплу воду, дріжджі, цукор, 3 ст. л. розм’якшеного вершкового масла і півтори чайної ложки солі в глибокому посуді. Замісіть еластичне тісто, потроху додаючи борошно, і вимішуйте його близько 7 хвилин.
- Тісто покладіть у змащену олією миску і накрийте рушником. Залиште його на годину-дві.
- Коли воно підніметься, розділіть його на невеликі кульки. Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 12 хлібних паличок. Надайте шматочкам тіста довгасту форму, викладіть на змащене деко і накрийте плівкою, щоб тісто піднялося ще трохи (знадобиться близько 40 хвилин).
- Потім поставте палички випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 12 хвилин до золотистого кольору.
- Тим часом приготуйте вершкову помазку: розтоплене вершкове масло (3 ст. л.) змішайте з італійськими травами, часниковим порошком і половиною чайної ложки солі.
- Змастіть грісіні пряним часниковим маслом і подавайте до столу.
Часникові палички можна використовувати будь-як: в якості ситної закуски з соусом, замість сухариків в салаті та просто як хліб.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатські булочки з салом та хлібні коржі на пательні.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова