Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Краще не ховатися, бо знайдуть всюди: в Україні закликали військовозобов’язаних добровільно прийти у ТЦК

В Україні запрацював електронний реєстр військовозобов’язаних – його заповнили вже на 90%. Міністерстві оборони Україні заявили, що мають можливість виявляти усіх, хто підлягає мобілізації. Навіть якщо людина ігнорує повістку, не оновлює свої дані у ТЦК та її даних немає в електронному реєстрі зобов’язаних – все одно знайдуть за цифровим слідом. А тому краще не ховатися. 

Про те, що краще прийти в ТЦК добровільно, заявила Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони України. В ефірі телемарафону у п’ятницю, 13 жовтня, вона наголосила, що мобілізації не уникне ніхто, – пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Навіть якщо людини не буде в Реєстрі військовозобов’язаних – є інші реєстри, за якими ми у будь-якому разі виявимо. Кожна людина залишає “цифровий слід” у сучасному світі”. Держава все одно бачить кожного зі своїх громадян”, – пояснила Калмикова.

Вона запевнила, що мобілізації не вдасться уникнути нікому. Але, якщо військовозобов’язаний приходить добровільно, то йому дають право вибирати, де служити.

“Україну доведеться захищати кожному з нас. А тому краще прийти самому і знайти той підрозділ, в якому хочеш служити та мобілізуватися”, – сказала заступниця Умєрова.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпропетровській обласні призначили нового начальника ТЦК та СП.

Також ми писали з якими хворобами на візьмуть до армії.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору