Кривий Ріг До сайту

Суд арештував “Київстар”: чи варто непокоїтися абонентам

Суд заарештував 100% приватного акціонерного товариства Київстар. Воно контролюється російськими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd. Йдеться про Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова. Але абонентам не варто панікувати.

Реклама

Серед арештованих активів – 100% ПрАТ “Київстар”, а також належні частки в інших компаніях. Зокрема, ТОВ “Хелсі Україна”, – пише Інформатор посиланням на Інформатор Україна та Українські Новини.

“Серед арештованих активів – 100% ПрАТ “Київстар”, які контролюються (Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим) олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd., а також належні вже самому Київстару частки в інших компаніях, зокрема ТОВ “Хелсі Україна”, у розпорядженні якої медичні дані на більшість українців, які заключили декларацію з сімейним лікарем”, – повідомив співрозмовник.

Інші деталі наразі невідомі. За даними джерел видання, саме вищезазначені олігархи контролюють, а не володіють 100%.

Реклама

Що каже оператор про арешт

У коментарі Mind в компанії Київстар зазначили, що оператор “працює у звичному режимі, надає 24 мільйонів абонентам послуги цифрового електронного зв’язку, і є надійним партнером держави і суспільства, сплативши тільки під час повномасштабного вторгнення понад 15 мільярда гривень податків та зборів, а також 1,4 мільярда гривень допомоги для подолання наслідків війни і наближенні перемоги”.

“Підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником Київстару, жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунули від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великобританії”, – зазначили в компанії.

Раніше Інформатор повідомляв, що “Київстар” перестав надавати популярну послугу. Також ми писали, що “Київстар” підвищив вартість тарифів.

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Реклама