Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Суд арештував “Київстар”: чи варто непокоїтися абонентам

Суд заарештував 100% приватного акціонерного товариства Київстар. Воно контролюється російськими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd. Йдеться про Михайла Фрідмана, Петра Авена та Андрія Косогова. Але абонентам не варто панікувати.

Серед арештованих активів – 100% ПрАТ “Київстар”, а також належні частки в інших компаніях. Зокрема, ТОВ “Хелсі Україна”, – пише Інформатор посиланням на Інформатор Україна та Українські Новини.

“Серед арештованих активів – 100% ПрАТ “Київстар”, які контролюються (Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим) олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd., а також належні вже самому Київстару частки в інших компаніях, зокрема ТОВ “Хелсі Україна”, у розпорядженні якої медичні дані на більшість українців, які заключили декларацію з сімейним лікарем”, – повідомив співрозмовник.

Інші деталі наразі невідомі. За даними джерел видання, саме вищезазначені олігархи контролюють, а не володіють 100%.

Що каже оператор про арешт

У коментарі Mind в компанії Київстар зазначили, що оператор “працює у звичному режимі, надає 24 мільйонів абонентам послуги цифрового електронного зв’язку, і є надійним партнером держави і суспільства, сплативши тільки під час повномасштабного вторгнення понад 15 мільярда гривень податків та зборів, а також 1,4 мільярда гривень допомоги для подолання наслідків війни і наближенні перемоги”.

“Підсанкційна особа не є кінцевим бенефіціарним власником Київстару, жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його усунули від будь-яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великобританії”, – зазначили в компанії.

Раніше Інформатор повідомляв, що “Київстар” перестав надавати популярну послугу. Також ми писали, що “Київстар” підвищив вартість тарифів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Нагору