Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Топ-пропагандистка кремля запропонувала підірвати ядерну бомбу над росією: для чого

Чергову абсурдну заяву днями зробила топ-пропагандистка кремля маргарита симонян. Вона запропонувала підірвати ядерну бомбу… над Сибіром. Але для чого?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, за ствердженням цієї неповажна пані, якщо підірвати потужну ядерну бомбу на висоті у декілька сотень кілометрів, то електромагнітний імпульс, який утворюється при вибуху, знищить всю електроніку у світі, при цьому люди не постраждають від страшної радіації. Таким чином, з її погляду, ніякі дрони не зможуть літати,

Але не треба бути спеціалістом з ядерної енергетики, а лише прочитати шкільний  підручник«Військова справа. ДПЮ» за 10-11 класи з якого можна дізнатися, що заява симоньян не відповідає дійсності, зазначили журналісти проєкту «Без брехні».

Так, ядерний вибух, який запропонувала здійснити пропагандистка, називається космічним. Його дія на те, що відбувається на землі, – фактично нульова, але він може вивести з ладу електроніку у космічному просторі.

Внаслідок такого удару може частково зникнути весь зв’язок, який ґрунтується на космічних системах. Але це не вплине на компʼютери та електроніку загалом.

Окрім цього, радіус дії електромагнітного імпульсу при повітряних вибухах потужністю 1 мегатонна може поширюватися до 32 км, при вибуху потужністю 10 мегатонн – до 115 км. Радіус дії порівняно з розмірами землі – мізерний.

Раніше Інформатор писав про те, що у МОЗ озвучили найгірший варіант після ймовірного підриву Запорізької АЕС та про те,  чи будуть евакуйовувати мешканців Кривого Рогу в разі аварії на ЗАЕС.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору