Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Вперше за 30 років росія вивела в море кораблі з ядерною зброєю

Російські кораблі вперше за останні 30 років почали виходити в море із тактичною ядерною зброєю на борту. У Норвегії переконані, що це може призвести до зниження порога ядерної ескалації у разі зіткнення Росії та НАТО.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та звіт розвідки Норвегії, за радянських часів військові кораблі Північного флоту регулярно виходили в море з тактичною ядерною зброєю, проте з часів холодної війни про подібні випадки відомо не було.

Основна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах на надводних кораблях Північного флоту росії.

Відомство зазначає, що тактична ядерна зброя може становити особливо серйозну загрозу у сценаріях потенційного протистояння росії та НАТО. У жовтні 2022 року було опубліковано супутникові знімки, які свідчили про те, що росія розмістила біля кордону з Норвегією стратегічні бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю – літаки Ту-160 та Ту-95.

В Головному управлінні розвідки України відзначають, що наразі загроза удару ядерною зброєю по Україні не така актуальна, як це було восени. Україна постійно відстежує все, що пов’язане з нею. Крім того, застосування ядерної зброї не вирішить основне стратегічне завдання росії в Україні.

За даними розвідки, носії ядерної зброї є і в Криму й росіяни постійно відпрацьовували питання доставки ядерного боєзаряду, підготовки зброї до можливого бойового застосування. Що стосується технічного стану, це тактична ядерна зброя, яку виготовили ще при радянському союзі.

Раніше Інформатор писав про те, що інформація про вихід у море російського підводного човна з ядерною ракетою виявилася фейком.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору