Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Офіцер запасу з Криворізького району відмовився від повістки, бо присягнув на вірність росії

Військова присяга – дуже відповідальна річ. Тих, хто її порушив презирливо називають зрадниками. Але що робити людині, яка дуже давно навчалася у російському вищі, у якому була військова кафедра й там присягла на вірність країні, яка зараз напала на Україну?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень, мешканець міста Інгулець Дніпропетровської області, який у 1993 році закінчив кафедру воєнної підготовки при Томському державному університеті, отримав звання офіцеру запасу, а зараз працює на Інгулецькому ГЗК, у категоричній формі відмовився отримати мобілізаційне розпорядження (бойову повістку) для відправки до відповідного підрозділу ЗСУ, Свою відмову він аргументував тим, що після закінчення вишу присягнув на вірність росії, а тому не може повторно приймати військову присягу Україні, ухилившись таким чином від призову за мобілізацією в особливий період.

Справу ухилянта передали до суду. Розглянувши справу, суд прийшов до висновку, що оскільки злочин належить до категорії нетяжких, підсудному призначили покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі з випробуванням строком на 1 (один) рік.

Раніше Інформатор писав про те, як покарали коректувальника, який передавав росіянам дані для атак по Дніпропетровській області та про те, як покарали мешканця Кривого Рогу, який двічі отримував повістки та не з’являвся у військкоматі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору