Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Таких людей відловлювали, кидали в яму, прив’язували до дерев на декілька діб»: офіцер російської армії розповів про те, як росіяни карають незадоволених

Співробітники ГУР МО України реалізували успішну операцію під кодовою назвою «Бариня». Завдяки цій спецоперації кадровий офіцер армії держави-агресора, російський лейтенант Данііл Алфьоров перейшов на бік України.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на telegram канал ГУР, за словами представника ГУ МО України Андрія Юсова, з червня 2023 року Алфьоров активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України, Головним управлінням розвідки. Він переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф у полон декількома партіями.

Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію.

Лейтенант Алфьоров ― випускник московського вищого загальновійськового командного училища.

Під час війни проти України командував взводом окупаційних військ на правому березі Дніпра у Херсонській області.

«На передовій [серед російських військових] було багато «відмовників», «п’ятисотих», і просто невдоволених умовами. Таких людей відловлювали, кидали в яму, прив’язували до дерев на декілька діб», ― розказав російський офіцер.
Під час співпраці з українською розвідкою Алфьоров не лише допоміг здатись у  полон понад десятьом військовим рф, але й надав цінну для Сил безпеки і оборони України інформацію.

Алфьоров пройшов усі необхідні процедури, передбачені для військових, які здались у полон.

Він заявив, що є противником злочинної війни росії проти України та оголосив про намір боротись проти путінського режиму.

Раніше Інформатор писав про те, що бійці ЗСУ висадитися у Криму та про та про про вибухи у Джанкої.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору