Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Посилення мобілізації: що робити, якщо додому принесли повістку

Якщо вручили повістку військовозобов’язаному, він повинен  у два-три дні з’явитися у військкомат. Втім, це не означає, що чоловік відразу піде воювати або що його відразу відправляють у “гарячу” точку. Про те, який порядок дій військовозобов’язаного, якщо ТЦК та СП принесли повістку додому, йдеться у матеріалі видання “АрміяInform”.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Журналісти видання поспілкуватись із офіцером, який відповідає за облік і бронювання військовозобов`язаних, і з представниками терцентру комплектування виїхали на рознесення повісток за конкретними адресами.

Етапи мобілізації

За словами старшого офіцера відділу обліку і бронювання одного з київських районних ТЦК та СП, мобілізація в Україні проходить у кілька етапів:

  • Рознесення повісток. На цьому етапі представники ТЦК та СП розносять повістки військовозобов`язаним, яких планують мобілізувати.
  • Уточнення облікових даних. На етапі уточнення облікових даних військовозобов`язаний приходить до ТЦК та СП, де надає необхідні документи, такі як паспорт, військовий квиток, диплом про освіту та інші.
  • Військово-лікарська комісія. На етапі військово-лікарської комісії військовозобов`язаний проходить медичне обстеження для визначення придатності до військової служби.
  • Призов до лав Збройних Сил України. На цьому етапі військовозобов`язаний, який був визнаний придатним до військової служби, призивається до лав Збройних Сил України.

Якщо сьогодні принесли повістку – післязавтра слід прийти до ТЦК

Старший офіцер зазначає, що рознесення повісток військовозобовязаним має розподілятись по днях, щоб не створювати надмірного навантаження на ТЦК. Якщо до військовозобовязаного прийшли представники ТЦК, це не означає, що прямо зараз людина буде мобілізована до лав Збройних Сил України.

Ми розносимо повістки з метою запрошення військовозобов′язаного до ТЦК. Якою нині є процедура? Ви маєте прийти до ТЦК у терміни, вказані в повістці — зазвичай це один-два дні. У повістці перелічено документи, які треба мати при собі. Насамперед нас цікавить уточнення облікових даних, а саме: з’ясування актуальної освіти, спеціальності, сімейного стану, місця роботи, проживання та реєстрації. Наступним кроком є направлення на військово-лікарську комісію для з′ясування стану здоров′я і, відповідно, придатності до військової служби. Як правило, ми направляємо на військово-лікарську комісію в день візиту, — додає старший офіцер.

Раніше ми розповідали, хто може отримати повістку з 1 вересня. Писали, якщо вручають повістку на роботі, чи можна відмовитися.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору