Запечена картопелька в поєднанні з реберцями й гарбузом — ідеальна осіння страва, щоб нагодувати всю родину, а особливо чоловіків. Таку страву можна доповнити легким салатом з овочів або консервованими овочами.
При приготуванні можна додати копчену паприку, яка надасть страві ароматного запаху, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 1.5 кг
- Свинячі ребра – 600 г
- Гарбуз – 400 г
- Морква – 100 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Сванська сіль – за смаком
- Копчена паприка – 1 ч. л.
- Олія соняшникова рафінована – за смаком
- Цибуля зелена – 20 г
Спосіб приготування:
М’ясо помийте й обсушіть. Овочі почистьте, поріжте шматочками, як на відео.
Форму для запікання збризніть олією, викладіть картоплю і моркву, посипте половиною спецій і солі. Додайте розрізані на окремі на шматочки реберця, цибулю й шматочки гарбуза.
Притрусіть рештою спецій й сіллю, полийте олією.
Накрийте фольгою і запікайте приблизно 1 годину при 180 °C (орієнтуйтеся на свою духовку).
Зніміть фольгу і дайте страві зарум‘янитися протягом 10 хвилин. При подачі прикрасьте зеленню.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниву картопляну запіканку. Писали, як приготувати Шопській салат та макарони по-флотськи, які одержали Гран-прі у Римі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок