Цей рецепт лінивої запіканки сподобається тим, хто хоче приготувати щось смачне й ситне нашвидкоруч для всієї родини.
Можна додати ще грибочки або різні види сиру та свої улюблені спеції, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля зелена – за смаком
- Яйце куряче, велике – 2 шт.
- Грецький йогурт – 2 ст. л.
- Борошно – 200 г
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Часник, зубчики – 1 шт.
- Олія – за смаком
- Томати – 3 шт.
- Моцарела – 50 г
- Петрушка, гілочка – 20 г
Спосіб приготування:
Натріть картоплю на крупній тертці, покладіть у воду, щоб промити від крохмалю, і відіжміть.
Моркву натріть на крупній тертці, зелену цибулю дрібно наріжте.
Розігрійте в сковороді олію, додайте пропущений через прес часник, моркву та цибулю. Посмажте до м’якості, перекладіть у миску з картоплею. Посоліть і поперчіть, перемішайте.
Збийте яйця та йогурт до однорідності, додайте борошно, перемішайте. Залийте сумішшю картоплю та перемішайте. За потреби додайте спеції.
Перекладіть тісто в змащену олією форму та випікайте у розігрітій на 180°C духовці потягом 20 хвилин. Наприкінці запікання прикрасьте запіканку кружальцями помідорів і моцарелою або іншим сиром.
Готову запіканку присипте петрушкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати мармелад з гарбуза та апельсина. Писали, як приготувати заварний крем із згущеним молоком та салат з курячим філе, кукурудзою і маринованою цибулею.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок