Більшість з українців чомусь не звикли консервувати гарбуз. Між тим з цієї невибагливої величезної ягоди (так, так з ботанічної точки зору, гарбуз – ягода) можна приготувати чудові консерви, які на смак мало відрізняються від дорогого заморського ананаса.
Інформатор пропонує рецепт маринованого гарбуза “як ананас”.
Продукти
- гарбуз – 600 г
- ананасовий сік – 400 мл
- апельсин – 3 шт.
- цукор – 250 г
- вода – 600 мл
- сіль – 1 ч.л
- яблучний оцет (6%) – 20 мл
Приготування
- Очистить гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте кубиками 1 см, додайте цукор, сіль, воду, ананасовий та вичавлений апельсиновий сік без кісточок та м’якоті. Проваріть впродовж 10 хв. та влийте яблучний оцет.
- Перекладіть масу у стерилізовані банки, закрийте кришкою, залиште остигати під ковдрою.
Сік можна брати найдешевший. Різниці з дорогим у цьому рецепті відчуватися не буде.
Коштувати можна приблизно через місяць.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати гарбузову кашу з пшоном за рецептом Євгена Клопотенка та про те, як приготувати гарбузовий крем-суп.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова