Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький поліцейський під прицілом снайпера допомагав цивільним і виявляв колаборантів

Старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 10 Криворізького РУП  Віталій Штирхун  разом з колегами ніс службу на блокпостах, фіксував щоденні обстріли, рятував та допомагав пораненим. Також поліцейський викривав корегувальників вогню та затримував колаборантів, які підтримували окупаційну владу.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на ГУ Національну поліцію в Дніпропетровській області.

«Під час служби під обстрілами, коли мало не щодня доводилося бачити страждання мирних людей, я зрозумів, що найцінніше, що має кожна людина – це життя. Неможливо бачити як страждає мирне населення, наші воїни, особливо у ситуаціях, де ми безсилі. По нас працювали з мінометів, снайпери намагалися поцілили по нас навіть тоді, коли ми допомагали людям. Громадянам потрібно було доставляти воду, їжу і ми не могли їх залишити без піклування. Навіть під обстрілами ми доставляли їм все необхідне для життя» – розповідає поліцейський.

За свої досягнення офіцер нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою  – нагрудним знаком «За відзнаку в службі» від Міністра внутрішніх справ України та пам’ятною медаллю «За визволення місто Херсон».

Раніше ми розповідали, що криворізький поліцейський з побратимами врятував з-під завалів шестеро людей на Донеччині. Писали, що у Кривому Розі поліцейський врятував жінку, яка помирала на вулиці.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору