Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький поліцейський з побратимами врятував з-під завалів шестеро людей на Донеччині 

Криворізькі поліцейські не тільки слідкують за порядком у рідному місті. Під час повномасштабного вторгнення багато з них виконують бойові завдання у найгарячіших точках України. Там вони несуть службу на блокпостах, допомагають місцевим мешканцям. Інколи навіть рятують життя.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області, майже пів року у 2022 році старший дільничний офіцер поліції  Кривого Рогу Костянтин Растемяшин ніс службу на блокпосту на околицях міста Бахмута, за декілька кілометрів від лінії фронту. Під ворожими обстрілами він разом з колегами надавав допомогу місцевим жителям в евакуації, піклувався про містян, доставляючи їм продукти та питну воду.

“Моторошно дивитись на людей, які втратили близьких, залишилися без житла, бачити страх в очах дітей, побиті снарядам будинки.  Іноді доводилося надавати домедичну допомогу людям, які постраждали в результаті ворожих обстрілів. Одного разу військові рф почала обстрілювати з артилерії людські будинки. Не гаючи ні секунди, ми побігли на крики людей, які прохали про порятунок. Не було часу збиратися з думками, потрібно було діяти негайно. Разом з товаришами ми почали діставати потерпілих з-під завалів, їх було десь 6 осіб. Довелося використовувати підручні засоби та фіксувати переломи палицями, а для зупинки кровотеч накладали пов’язки. У цей час знову почався обстріл, тож ми швидко перенесли людей в автомобіль та доправили їх до лікарні» –  розповідає Костянтин та додає, що йому  приємно було бачити вдячність в очах людей, яким він зміг допомогти.

«Наша сила в єдності, разом ми зможемо подолати всі труднощі» – підсумував поліцейський.

Під ворожими обстрілами він разом з колегами надавав допомогу місцевим жителям в евакуації,

Під ворожими обстрілами він разом з колегами надавав допомогу місцевим жителям в евакуації,

«Наша сила в єдності, разом ми зможемо подолати всі труднощі» - підсумував Костянтин.

«Наша сила в єдності, разом ми зможемо подолати всі труднощі» – підсумував Костянтин.

Раніше Інформатор писав про те, що криворізькі поліцейські вибороли бронзу у змаганнях по рукопашному бою та про те, що криворізькі поліцейські врятували дітей, про яких забули батьки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору