Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Історія криворізького поліцейського, який служив на одному з найгарячіших напрямків

У 2022 році 32-річний старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 5 КРУП Костянтин Растемяшин був направлений до Бахмуту. Майже пів року він ніс службу на блокпосту на околицях міста, за декілька кілометрів від лінії фронту. Разом з побратимами Костянтин врятував з-під завалів шестеро людей.

Розповідає Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Костянтин з колегами надавав допомогу місцевим жителям в евакуації, піклувався про містян, доставляючи їм продукти та питну воду.

«Моторошно дивитись на людей, які втратили близьких, залишилися без житла, бачити страх в очах дітей, побиті снарядам будинки. Іноді доводилося надавати домедичну допомогу людям, які постраждали в результаті ворожих обстрілів. Одного разу військові рф почала обстрілювати з артилерії людські будинки. Не гаючи ні секунди, ми побігли на крики людей, які прохали про порятунок. Не було часу збиратися з думками, потрібно було діяти негайно. Разом з товаришами ми почали діставати потерпілих з-під завалів, їх було десь 6 осіб. Довелося використовувати підручні засоби та фіксувати переломи палицями, а для зупинки кровотеч накладали пов’язки. У цей час знову почався обстріл, тож ми швидко перенесли людей в автомобіль та доправили їх до лікарні» –  розповідає Костянтин та додає, що йому  приємно було бачити вдячність в очах людей, яким він зміг допомогти.

Дякуємо Костянтину Растемяшину та його колегам, – дільничним офіцерам поліції , які стримували російську агресію та  стояли  на захисті нашої держави.

«Наша сила в єдності, разом ми зможемо подолати всі труднощі» – підсумував поліцейський.

Раніше Інформатор писав, як нацгвардійці за допомогою БелАзів зупинили росіян на підступах до Кривого Рогу. Також ми розповідали історію про бійця, який співав у філармонії, тепер боронить Україну.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору