Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як нацгвардійці за допомогою БелАзів зупинили росіян на підступах до Кривого Рогу

Сучасні українці у цей тяжкий час пишуть новітню історію своєї країни та усього світу. І серед глав цієї історії обов’язково будуть живі епізоди про нашу кмітливість та здібність знаходити незвичний вихід з найскладніших ситуацій. Про деякі можна говорити вже зараз.

Як розповідає Інформатор з посиланням на голову ВА Кривого Рогу Олександра Вілкула, в перші три тижні війни у Кривому Розі не було армії. Лише один батальйон ТРО, який ще формувався, та кадрові частини Нацгвардії лише зі стрілецькою зброєю та двома 120-ми мінометами.
І коли колона окупантів із Херсона йшла на Кривий Ріг, а її дозор майже дійшов до меж міста та вперся у виставлені нами БЕЛАЗи з пробитими картерами та колесами, то за БЕЛАЗами були саме нацгвардійці під командуванням командира тактичної групи “Кривий Ріг”, потім “Саксагань”, а зараз комендатури Сил Оборони міста Володимира Леонідовича Білоусова. І коли інші бійці підривали мости та тунелі на півночі Херсонщини, то у бойовій охороні у візуальній видимості ворога були також нацгвардійці.

За словами Вілкула, бійці частини 3011 року героїчно билися в Маріуполі, багато хто досі перебуває в полоні. Батальйон оперативного реагування та інші підрозділи покрили себе славою під час зачисток Високопілля, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Дудчан та багатьох інших населених пунктів.

Раніше Інформатор писав про те, що боєць Криворізької ТрО розповів про звільнення сіл у Херсонській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору