Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли набридла “Шуба”: готуємо фінський салат “Росолі”

Коли приходить осінь, настає час зимових салатів. Та коли “Шуба” та “Вінегрет” вже набридли своєю одноманітністю і хочеться чогось новенького, приготуйте фінський салат з оселедцем та буряком “Росолі”. Його смак вам точно сподобається.

Рецепт ціє страви підкаже Інформатор.

Салат “Росолі”

Продукти

  • 250 г оселедця
  • 250 г вареного буряку
  • 300 г вареної картоплі
  • 150 г вареної моркви
  • 4 яйця
  • 80 г червоної цибулі
  • 150 г солоних огірків
  • 200 г зелених яблук
  • 90 г майонезу
  • сіль та перець за смаком

Приготування

  1. Насамперед потрібно вибрати правильні продукти. Яблука повинні бути кислими, твердими та дуже соковитими. Червону цибулю можна замінити на білу, а солоні огірки на мариновані.
  2. Зварити картопля, морква, буряк і яйця. Стежить за тим, щоб не переварити овочі, інакше вони не будуть пружними. Тоді салат може перетворитися на кашу.
  3. Візьми солоний оселедець і очистить від можливих плавців і кісток. Далі розріж її на довгі смуги, з яких потім зроби дрібні кубики.
  4. Картопля, морква та буряк потрібно порізати на досить маленькі кубики.
  5. Так само наріжте солоні огірки та червону цибулю.
  6. Очистить яблуко від серединки з кісточками. Потім наріжте яблуко дрібніше, ніж решта інгредієнтів.
  7. Змішайте в одній мисці всі нарізані продукти. Додайте туди якісний майонез,
  8. Далі посоліть та поперчить, зважаючи на те, що оселедець уже солоний. Інших приправ додавати не варто, смак і так буде різноманітним. Після цього змішайте рівномірно салат.
  9. Салат з оселедцем та буряком можна зверху прикрасити свіжою зеленню.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати капусту-пелюстку за рецептом Євгена Клопотенка та про те, як приготувати салат з буряком та сиром фета.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору