Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Закрутки на зиму: готуємо бурякове лечо “Універсальне”

Вам набридли звичайні салати на зиму і хочеться чогось новенького та смачненького? Тоді незвичайне, з українськими нотками бурякове лечо “Універсальне ” – саме те, що вам треба. Ця заготівля на зиму дійсно універсальна. Її можна їсти, як салат, а можна додати взимку до борщу. Буде швидко та смачно.

Інформатор пропонує спробувати її. Не пожалкуєте.

Буряковий салат “Універсальний”

Продукти

Буряк – 4 кг
Помідори – 1.5 кг
Цибуля ріпчаста – 500 г
Перець болгарський – 500 г
Олія соняшникова – 0.5 л.
Оцет 9% – 1 стакан
Часник – 150 г
Гострий перець – 1 стручок
Сіль – 2 ст.л.
Цукор – 1 ст.л.

Приготування

Буряк натираємо на грубій терці (краще для цього скористатися комбайном)

Цибулю нарізаємо кубиком, обсмажуємо, додаємо до буряка.

Помідори і гострий перець пропускаємо через м’ясорубку, з’єднуємо з буряком.

Ставимо бурякове лечо на повільний вогонь, додаємо сіль, цукор і олію, яка залишилася.

Добре перемішуємо, накриваємо кришкою, варимо 30 хвилин, періодично помішуючи.

Далі додаємо болгарський перець нарізаний соломкою і часник пропущений через прес, тушкуємо ще 15 хвилин.

За 5 хвилин до готовності вливаємо оцет, добре перемішуємо.

Гаряче лечо розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, прибираємо під ковдру до повного охолодження.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати зимовий салат “Парамоніха”

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору