Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вітаміни на зиму: салат “Парамоніха”

Серпень – сезон закруток. В наш тяжкий час, коли взимку ціни на овочі будуть “кусатися”,  запас закруток у домашньому льоху або коморі чудово виручать вас, урізноманітнять стіл і поповнять організм вітамінами.

Інформатор пропонує приготувати зимовий салат з дуже простих продуктів, які багато українців вирощують в себе на городі, яке має дивну назву “Парамоніха”. Ми не знаємо на честь кого його так назвали, але те, що була ця Парамоніха відмінною кулінаркою можна сказати точно.

Салат “Парамоніха”

Продукти

2 кг помідорів, (твердих сортів) краще брати бурі

1 кг ріпчастої цибулі

1 кг моркви

1 кг болгарського перцю

300 мл олії

300 грам цукру

2 ст. л. солі

100 мл оцет 9%

при необхідності вода від 500 мл до 1 л. дивлячись скільки соку пустило

запашний перець мелений 0,5 ч. л.

Ще за бажанням до салату можна додати молодий кабачок нарізаний соломкою, але це не обов’язково

Приготування:

Готуємо необхідні овочі та спеції для зимового салату за рецептом. Ретельно миємо овочі, щоб на них не залишилося ніякого забруднення, обсушуємо їх.

Беремо моркву, очищаємо від шкірки, тремо на тертці, можна на тертці для корейських салатиків, тоді намагаємося, щоб соломка з-під тертки виходила не надто довгою.

Нарізаємо болгарський перець смужками.

Помідори беремо досить щільні, щоб їх скибочки максимально збереглися цілими і нарізаємо на 4 частинки.

Цибулю нарізаємо пів кільцями. Всі овочі складаємо в каструлю, в мене на 15 л.

Додаємо до нарізаних овочів сіль, цукор, олію та запашний перець і залишаємо на хвилин 30-40.

Через 30 хвилин, перемішуємо всі інгредієнти і відправляємо салат на вогонь. Перемішуючи, доводимо до кипіння, як тільки закипів дивимось чи достатньо соку. Якщо треба, влити води. З моменту закипання тримаємо салат на середньому вогні 30 хвилин, варимо під кришкою.

В цей час вимиваємо баночки для салату та стерилізуємо їх.

Проваривши овочі 30 хв, додаємо оцет, перемішуємо і даємо буквально 30 секунд прокипіти,

Знімаємо і розкладаємо салат у стерилізовані баночки, зверху салат обов’язково заливаємо соком, щоб овочі були в сокові, герметично закручуємо стерилізованими кришками.

Перевертаємо баночки уверх дном, накриваємо ковдрою до повного остигання. Охолоджені баночки з салатом прибираємо в підвал на зберігання.

Про те, як приготувати мариновані помідори по-італійськи Інформатор писав раніше.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору