Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Користь і вітимини: готуємо салат з буряком і сиром фета

Салат з буряком і сиром фета надзвичайно легкий, корисний і смачний. Поєднання смаків у ньому дуже приємно дивують! Зелена рукола переплітається із червоним кольором буряка, і все це розбавляється білосніжним сиром! Гості точно оцінять і смак, і вигляд, і користь.

Інформатор пропонує приготувати для своїх рідних та гостей поживний салат з буряка.

Інгредієнти:

  • буряк невеликий (варений або запечений) – 2 шт. (400 г)
  • сир Фета – 100 г
  • рукола – 50 г
  • кунжут – 2 ст. л.
  • чорний мелений перець – до смаку

Для заправки:

  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • сіль – 1/3 ст. л.

Спосіб приготування:

Буряк для цього салату можна відварити до готовності або загорнути кожен у фольгу і помістити у розігріту до 190 ° С духовку приблизно на 50 хв. Запечений в духовці буряк має більш насичений смак.

Варений чи запечений у духовці буряк остудити і нарізати плястерками товщиною 2-3 мм.

Сир Фета порізати невеликими кубиками.

На малому вогні, на сухій сковорідці обсмажити кунжут до золотистого кольору. Кунжут слід постійно помішувати, щоб не пригорів.

Приготуємо заправку. В миску влити оливкову олію, лимонний сік, бальзамічний оцет.

Додати сіль. Перемішати до однорідного стану.

Нарізаний буряк кубиками і викласти на тарілку. Буряк полити половиною заправки.

Руколу перемішати з заправкою, що залишилась. Викласти поверх буряка.

Поверх руколи викласти нарізаний сир.Поперчити до смаку. Посипати підсмаженим кунжутом або кедровими горішками.

Салат одразу подавати до столу, щоб листя руколи не зм’якло. Салат з буряка, фети та руколи готовий. Смачного!

Раніше ми писали рецепт домашнього печінкового паштету.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

Нагору