Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В БЕБ розповіли, як рухається справа Коломойського

Справа Ігоря Коломойського щодо виведення коштів з ПриватБанку розпочалася ще місяць тому. Наразі триває збір доказової бази, щоб всі причетні до схеми, в тому числі й сам олігарх, понесли максимальне покарання відповідно до закону. Йдеться про 12 років тюрми. Також триває розслідування справи “Укрнафти”, де теж фігурує Коломойський.

Про це в інтерв’ю Forbes розповів новий (тимчасовий) очільник Бюро економічної безпеки (БЕБ) Андрій Пащук. За його словами, у справі ПриватБанку слідство ще встановлює всіх причетних, – пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Збір доказової бази триває. Також встановлюється коло причетних осіб до цієї справи. Ми орієнтуємося на те, щоб завдані збитки по цих злочинах були відшкодовані державі та кожен поніс відповідальність згідно з законом”, – заявив Пащук.

Каже, що розслідування цієї справи розпочалося місяць тому. Більше деталей слідство розголошувати поки не може.

“Кримінальне законодавство визначає жорсткий перелік осіб, які мають доступ до матеріалів справи. Я цього доступу не маю, бо не є учасником кримінального процесу. Над справою працює група детективів БЕБ та прокурорів Генеральної прокуратури, оперативний супровід – Служба безпеки України (СБУ). Є й інші справи де фігурують компанії та особи повʼязані з Коломойським (зокрема, справа “Укрнафти” – ред.), там є також результати. Але слідство триває, тож розголошувати деталі не можемо”, – зазначає очільник БЕБ.

У Forbes також спитали Андрій Пащука, чи правда, що перед врученням підозри Коломойському в ОП відбулась нарада по справі ПриватБанку, на якій було вирішено, що першими підозру мають вручити БЕБ та СБУ, а не САП та НАБУ. Про це повідомляли джерела видання в Офісі президента та правоохоронних органах.

“Перший раз чую про цю зустріч”, – коротко відповів очільник Бюро економічної безпеки.

Пащук ще розповів, на якій стадії знаходиться розслідування справи про розтрату 40 млрд грн в “Укрнафті” та “Укртатнафті”. Багато інформації він не надав.

“Проводиться досудове розслідування. Наразі планується ряд експертиз. На жаль, з огляду на те, що розслідування триває, більше інформації я надати не можу”, – сказав Андрій Пащук.

Справа проти Коломойського

Олігарху Ігорю Коломойському оголосили підозру про заволодіння коштами ПриватБанку на суму понад 9,2 мільярда гривень. У справі фігурують ще п’ять осіб. В рамках цього провадження відбулась конфіскація активів загальною сумою 3 млрд грн. Загалом заарештували 1 тисячу об’єктів нерухомості, а також понад 1,6 тисячі транспортних засобів та суден. Тепер це рішення має формально схвалити Вищий антикорупційний суд.

Якщо правоохоронці доведуть справу Приватбанку до кінця, то за статтями про шахрайство та відмивання коштів Коломойському світить позбавлення волі від 8 до 12 років. За даними співрозмовників ЕП у владних колах, підозра від СБУ та БЕБ може виявитися не останньою. Суми в нових епізодах вимірюються не сотнями мільйонів, а десятками мільярдів

Крім того, також триває розслідування в іншій справі – щодо махінацій “Укртатнафти” та “Укрнафти”. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 мільярдів гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми. Коломойський теж фігурує тут.

Раніше Інформатор показав кадри з обшуку у Коломойського. Також ми писали про результати обшуків у Коломойського.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у 

Нагору