Коли приходить осінь, настає час зимових салатів. Та коли “Шуба” та “Вінегрет” вже набридли своєю одноманітністю і хочеться чогось новенького, приготуйте фінський салат з оселедцем та буряком “Росолі”. Його смак вам точно сподобається.
Рецепт ціє страви підкаже Інформатор.
Салат “Росолі”
Продукти
- 250 г оселедця
- 250 г вареного буряку
- 300 г вареної картоплі
- 150 г вареної моркви
- 4 яйця
- 80 г червоної цибулі
- 150 г солоних огірків
- 200 г зелених яблук
- 90 г майонезу
- сіль та перець за смаком
Приготування
- Насамперед потрібно вибрати правильні продукти. Яблука повинні бути кислими, твердими та дуже соковитими. Червону цибулю можна замінити на білу, а солоні огірки на мариновані.
- Зварити картопля, морква, буряк і яйця. Стежить за тим, щоб не переварити овочі, інакше вони не будуть пружними. Тоді салат може перетворитися на кашу.
- Візьми солоний оселедець і очистить від можливих плавців і кісток. Далі розріж її на довгі смуги, з яких потім зроби дрібні кубики.
- Картопля, морква та буряк потрібно порізати на досить маленькі кубики.
- Так само наріжте солоні огірки та червону цибулю.
- Очистить яблуко від серединки з кісточками. Потім наріжте яблуко дрібніше, ніж решта інгредієнтів.
- Змішайте в одній мисці всі нарізані продукти. Додайте туди якісний майонез,
- Далі посоліть та поперчить, зважаючи на те, що оселедець уже солоний. Інших приправ додавати не варто, смак і так буде різноманітним. Після цього змішайте рівномірно салат.
- Салат з оселедцем та буряком можна зверху прикрасити свіжою зеленню.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати капусту-пелюстку за рецептом Євгена Клопотенка та про те, як приготувати салат з буряком та сиром фета.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова