Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Катували та випалювали свастику: російські пропагандисти розганяють новий фейк про “звірства бандерівців”

Ворожі пропагандисти люблять вигадувати “страшилки” про звірства “бандерівців та укрофашистів”. Нещодавно на зміну всім набридлої старої історії про розіп’ятого хлопчика з’явилася її нова версія. На цей раз йдеться про нещасну жінку, на тілі якої українські націоналісти випалили свастику.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, відомий російський пропагандист в. соловйов опублікував у своєму TG-каналі сюжет, де показується «історія» жінки, яку нібито катували на Донбасі, в результаті чого героїня отримала численні опіки та рубці, зокрема у вигляді свастики.

У сюжеті немає прямої мови про те, хто це зробив, однак варто зазначити, що ролик розповсюджується російськими пропагандистами, а також у ньому чітко проглядається один із наративів кремля, що «Україна — терористична держава, в якій живуть нацисти».Зважаючи на тип сюжету, можна констатувати, що його мета — викликати певні асоціації та емоції, які можуть потім бути використані ru-пропагандою для того, щоб маніпулювати аудиторією.

Треба відзначити, що навіть ця брехня ніщо зі страшною правдою про дії російських військових у Бучі, Бородянці та інших містах і селищах України. Проте про них росіянам не розповідатимуть.

Раніше Інформатор писав про те, що Центр протидії дезінформації спростував фейки про продаж антибіотиків в аптеках України та про те, що документ, який забороняє українським юнакам 15-18 років виїжджати за кордон, є фейковим.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору