Кривий Ріг До сайту

День фахівця радіоелектронної боротьби ЗСУ, Міжнародний день в’язання гачком, Міжнародний день усвідомленості, Зміїний день: що відзначають 12 вересня в Україні та світі

12 вересня 2023 року вівторок. В Україні відзначають важливе професійне свято. також є два свята цікавих. А ще свято церковне та пов’язані з ним низка народних прикмет та заборон.
Про них розповість Інформатор.

Реклама

12 вересня своє професійне свято відзначають фахівці радіоелектронної боротьби Збройних Сил України. Війська радіоелектронної боротьби є спеціальними військами, призначеними для забезпечення заходів із завоювання панування в ефірі, захисту своїх стратегічних систем управління військами і зброєю від навмисних перешкод противника, а також порушення роботи стратегічних систем управління військами противника. Після початку широкомасштабного російського вторгнення у 2022 році були розгорнуті мобільні групи РЕБ для протидії БПЛА.

12 вересня відзначають “творче” свято – Міжнародний день в’язання гачком

Реклама

Ця техніка в’язання з’явилась і набула поширення на початку 19 століття. До того ж, в’язання гачком стало популярним як серед представників заможних верств суспільства, так і серед бідноти. Згодом це захоплення не обійшло стороною навіть представниць королівських родин.

Уперше ж про Міжнародний день в’язання гачком заговорили в інтернеті в 2007 році, завдяки ініціативі американського блогера, який захоплювався виготовленням гачків для в’язання. Чи то жартома, чи то всерйоз, але він написав у своєму блозі щодо проведення міжнародного свята, присвяченого в’язанню гачком. Ідея, завдяки популярності техніки в’язання, була моментально підтримана, і відтоді кожного 12 вересня багато шанувальників в’язання гачком почали організовувати різноманітні заходи, присвячені цьому цікавому для тисяч людей хобі.

Кожен рік 12 вересня проводиться Міжнародний день усвідомленості.Вперше цей день провело у 2011 році видавництво Wisdom Publications, яке займається випуском сучасних і старих книжок з буддійської філософії, а також практичних матеріалів про усвідомленість. Мета цього дня – посилити інформованість суспільства про корисність та цінність усвідомленості.

Реклама

Православна церква України 12 вересня вшановує італійського єпископа і великомученика Автонома, мученика Феодора Олександрійського і єпископа Корнута Нікомидійського.

Народне свято 12 вересня здавна відоме як Зміїний день. Люди побоювалися, що в цей день змії переселяються з полів в ліси, масово виповзають зі своїх нір і стають більш агресивними. У цю дату намагалися не ходити на природу і не провокувати рептилій. При зустрічі зі змією не можна різко рухатися і кидати в неї предмети.

У народне свято 12 вересня готували страви з ячменю, льону, вівса та іншого свіжозібраного зерна. З овочів у вересні найбільш доступними були капуста і буряк, тому господині часто варили борщі в цей період.

Реклама

За народною традицією в свято 12 вересня починався період посиденьок у молоді. Роботи на полях закінчувалися, тому молоді люди під виглядом рукоділля збиралися на вечорки, знайомилися, весело проводили час, підбирая собі нареченого чи наречену.

Що не можна робити

Народні прикмети

Реклама

Іменини святкують: Данило, Іван, Никодим, Микола, Олексій, Опанас, Семен, Феодор, Юліан.

Раніше Інформатор писав про те, що відзначають 10 вересня та 11 вересня

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова