Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Млинці по-українськи: готуємо бендерики з м’ясом за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Смачні українські млинці-трикутнички, смажені двічі. Так, саме двічі, адже спочатку вам треба буде посмажити самі млинці, потім загорнути в них начинку, скласти трикутничками та знову обсмажити. Готується ця страва дуже легко.

Подейкують, що страва отримала своє ім’я на честь молдавського міста Бендери, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Для налисників

  • Молоко 2,8% – 125 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 50 г
  • Цукор – 1/2 ч. л.
  • Олія – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 г

Для начинки

  • Курячий фарш – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйця курячі – 1 шт.

Спосіб приготування:

Яйця, цукор, сіль, олію та молоко змішати вінчиком. Додати борошно, ретельно перемішати вінчиком, розбиваючи грудочки.

Пательню змастити олією. Смажити тонкі налисники по 30 секунд з кожного боку.

Цибулю почистити й дрібно нашаткувати, змішати з фаршем і спеціями.

Поділити налисник навпіл, підігнути одну сторону, викласти трошки фаршу та скласти у трикутник як на відео.

Вмочити кожен трикутничок у збите яйце, викласти на змащену вершковим маслом пательню та смажити на повільному вогні під кришкою до золотавої скоринки з кожного боку.

Раніше ми розповідали, як приготувати мочені яблука по старовинному рецепту. Писали, як приготувати солодкі макорженики з яблук та грибну підливу по-закарпатськи.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору