Смачні українські млинці-трикутнички, смажені двічі. Так, саме двічі, адже спочатку вам треба буде посмажити самі млинці, потім загорнути в них начинку, скласти трикутничками та знову обсмажити. Готується ця страва дуже легко.
Подейкують, що страва отримала своє ім’я на честь молдавського міста Бендери, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
Для налисників
- Молоко 2,8% – 125 мл
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно – 50 г
- Цукор – 1/2 ч. л.
- Олія – 1 ч. л.
- Сіль – 1 г
Для начинки
- Курячий фарш – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйця курячі – 1 шт.
Спосіб приготування:
Яйця, цукор, сіль, олію та молоко змішати вінчиком. Додати борошно, ретельно перемішати вінчиком, розбиваючи грудочки.
Пательню змастити олією. Смажити тонкі налисники по 30 секунд з кожного боку.
Цибулю почистити й дрібно нашаткувати, змішати з фаршем і спеціями.
Поділити налисник навпіл, підігнути одну сторону, викласти трошки фаршу та скласти у трикутник як на відео.
Вмочити кожен трикутничок у збите яйце, викласти на змащену вершковим маслом пательню та смажити на повільному вогні під кришкою до золотавої скоринки з кожного боку.
Раніше ми розповідали, як приготувати мочені яблука по старовинному рецепту. Писали, як приготувати солодкі макорженики з яблук та грибну підливу по-закарпатськи.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок