Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо грибну підливу по-закарпатськи

Ця грибна підлива — з печериць зі сметаною, але рецепт є універсальним, і за ним можна приготувати будь-які свіжі гриби. Для ідеальної підливи важливо використовувати жирну сметану.

Приготуйте швидку смачну підливу зі свіжих грибів і сметани, яка смакує до багатьох страв або просто з хлібом, – Інформатор.

Інгредієнти:

  • Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • Часник, зубчики – 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
  • Масло вершкове 73% – 1 ст. л.
  • Печериці – 680 г
  • Вода – 400 мл
  • Сметана 30% – 200 мл
  • Сушений чебрець – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Цибулю і часник дрібно наріжте. Гриби наріжте довільними шматками.

Нагрійте на сковороді олію і вершкове масло, засипте цибулю, готуйте до м’якості, близько 1-2 хвилини.

Додайте часник і готуйте ще пів хвилини. Додайте гриби, приправте сіллю і перцем, перемішайте. Готуйте на середньому вогні доти, доки не випарується грибний сік.

Посипте гриби борошном і перемішайте. Готуйте, доки борошно не розчиниться. Додайте воду, близько 400 мл. Вливайте частинами, швидко перемішуючи, щоб не було грудочок. Варіть киплячу підливу впродовж 2 хвилин.

Додайте сметану, розмішайте. Коли підлива закипить, скуштуйте й доведіть до смаку сіллю й перцем. Всипте сухий чебрець, перемішайте.

Вимкніть вогонь, накрийте кришкою й настоюйте підливу щонайменше 5 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні книдлі із сиром. Писали, як приготувати смачні та ароматні баклажани  та мариновані баклажани з морквою.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору