Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Отримав повістку, а до військової частини не доїхав: у Кривому Розі засудили ухилянта

У Кривому Розі засудили чоловіка, який отримав повістку, а до військової частини так і не доїхав. Чоловік працював токарем. Має дружину та неповнолітніх дітей. Який вирок виніс суд?

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

16 травня, чоловік був визнаним придатним до військової служби, а також не було підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Чоловік приймає повістку та дає підпис, що він ознайомлений із обов`язками громадянина, визначеними ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Громадянину треба з`явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ними документах.

Ухилянт без поважних на причин, умисно не з`явився до військової частини.

За вчинення кримінального правопорушення за ст.336 КК України чоловіку оголосили покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. На підставі ст. 75 КК України, звільнити його від відбування покарання з іспитовим строком.

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі засудили 37-річного “ухилянта”, який не пішов служити. Писали, що у Дніпропетровській області засудили 19 ухилянтів від призову на військову службу та що чоловік прийшов до військкомату і офіційно відмовився воювати.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору