Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Чоловік прийшов до військкомату і офіційно відмовився воювати: що вирішив суд

У Кропивницькому 32-річний чоловік прийшов до військкомату та відмовився воювати. Це розцінили як ухилення від обов’язку та подали до суду. Ухилянта засудили до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

32-річний чоловік у грудні 2022 року прибув до районного територіального центру комплектування по повістці щодо загальної мобілізації. Але служити відмовився. У присутності працівників терцентру він написав відмову від проходження військової служби. Права на відстрочку цей чоловік не мав. Комісія також визнала його придатним до служби в армії.

ТЦК подав на відмовника до суду. Районний суд визнав чоловіка винним, призначивши йому три роки покарання у в’язниці. Але на підставі статті 75 Карного Кодексу України його було звільнено від відбуття призначеного покарання строком на 2 роки.

Другий суд – і вже реальний термін

Прокурори не погодились з таким рішенням  районного суду. Вони подали апеляційну скаргу, оскільки вважали призначене покарання надто м’яким. Колегія суддів Кропивницького апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задовільнила. Чоловік відбуватиме реальне покарання у в’язниці. Прокурорам вдалося посадити його за ґрати на три роки.

Раніше ми розповідали, хто має право служити за місцем проживання. Також, писали про те, хто зі студентів має право на відтермінування та спеціалістів яких професій потребує ЗСУ цього літа.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору