Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У школах України можуть запровадити “великі канікули”: у якому випадку

Україна вже другий навчальний рік проводить в умовах війни та тривалих відключень електроенергії. Відтак, щоб діти не мерзнули у холодних класах та могли навчатися зі світлом, українські школи можуть самостійно встановлювати періоди канікул у випадку довгих відключень електроенергії, особливо це стосується зимового періоду.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, за словами заступника міністра освіти і науки України Андрія Сташківа, школи можуть запровадити великі канікули самостійно, без додаткових погоджень, оскільки МОН дає чіткі рекомендації лише щодо організації початку та завершення навчального процесу.

“Якщо виникне потреба в організації великих канікул у зв’язку з тим, що будуть перебої з електроенергією, в кожній школі чи в кожному регіоні буде прийнято відповідне рішення і будуть організовані такі великі канікули”, – пояснив Сташків.

Цьогорічний навчальний рік вже розпочався і він міститиме ряд нововведень, які сприятимуть всебічному розвитку дітей. Також у навчальних дисциплінах враховані сучасні реалії: приміром, дітей навчатимуть керування дронами, орієнтації на місцевості. Школярі зможуть надолужувати на онлайн платформах прогалини у навчанні у випадку, якщо виникне така потреба.

Планується, що навчальний рік завершиться 31 травня, але школи також можуть продовжити його й до кінця червня, якщо буде потреба надолужувати знання.

Фому навчання цього року дозволили обирати батькам: тож дітки можуть навчатися як дистанційно, так і на сімейній формі навчання.

Раніше Інформатор писав про те, хто зі студентів має право на відтермінування від мобілізації та про те, як дитині в ЄС поєднувати місцеве та українське навчання.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору