Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі діють аварійні, а не стабілізаційні відключення електроенергії

Дефіцит електроенергії в Україні залишається суттєвим. Особливо це відчувається у вечірній пік споживання. Наразі генерація не покриває четверть споживання в країні.
Як повідомляє Інформатор з посиланням на НЕК “Укренерго”, внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. В результаті останньої атаки суттєво пошкоджені декілька енергоблоків теплових електростанцій.
До всіх обленерго доведені ліміти споживання на всю добу.
Кожний обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Наразі через їх перевищення вже застосовані аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Київській, Житомирській та Черкаській областях України.
Також у районі бойових дій на Харківщині та Донеччині є пошкодження у мережах обленерго.
«Укренерго», виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Але, попри оперативні ремонти, після кожного наступного ракетного чи удару БПЛА росіянами по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше.
Щодо Кривого Рогу, то згідно з інформацією, розміщеною на сайті ДТЕК “Дніпровські електромережі”, в регіоні відбуваються екстрені відключення світла (ГАВ). Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють.

Перевірити наявність поточних відключень можна тут.

Раніше Інформатор писав про те, що через ракетні обстріли час відключення електроенергії можуть збільшити.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору