Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Прикордонники відкрили вогонь: мешканець Дніпропетровської області намагався втекти за кордон

Прикордонники Могилів-Подільського загону зі стрільбою затримували молдовського човняра, який за 8 тисяч доларів хотів переправити через Дністер двох українців, один з яких був мешканцем Дніпропетровщини. Злякавшись молдованин кинувся у Дністер, але почувши постріли зупинився.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Незаконний «трансфер» через державний кордон намагався здійснити 18-річний громадянин Молдови. Іноземець на гумовому човні незаконно перетнув кордон, аби забрати двох «пасажирів», які чекали на українському березі.

Як з’ясувалось згодом, уродженцям Запорізької та Дніпропетровської областей, незаконна «мандрівка» коштувала 8 тисяч доларів США.

За діями правопорушників із засідки спостерігали вартові кордону, які висунулися на затримання, коли човен пристав до берега. Зрозумівши, що його викрили, молдованин намагався втекти. Молодик кинувся в Дністер, але, зупинився, почувши позаду постріли.
Порушників притягнули до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Громадянину Молдови слідчі Нацполіції повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Гумовий човен, на якому плив порушник

Молдавський “кур’єр”

Раніше Інформатор повідомляв, що криворізькій священнослужитель незаконно “відправляв” за кордон військовозобов’язаних. Також ми писали, що родичі скандального екс-воєнкома Борисова намагалися вивезти Porche за кордон.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору