Ця грибна підлива — з печериць зі сметаною, але рецепт є універсальним, і за ним можна приготувати будь-які свіжі гриби. Для ідеальної підливи важливо використовувати жирну сметану.
Приготуйте швидку смачну підливу зі свіжих грибів і сметани, яка смакує до багатьох страв або просто з хлібом, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Часник, зубчики – 1 шт.
- Олія соняшникова рафінована – 2 ст. л.
- Масло вершкове 73% – 1 ст. л.
- Печериці – 680 г
- Вода – 400 мл
- Сметана 30% – 200 мл
- Сушений чебрець – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю і часник дрібно наріжте. Гриби наріжте довільними шматками.
Нагрійте на сковороді олію і вершкове масло, засипте цибулю, готуйте до м’якості, близько 1-2 хвилини.
Додайте часник і готуйте ще пів хвилини. Додайте гриби, приправте сіллю і перцем, перемішайте. Готуйте на середньому вогні доти, доки не випарується грибний сік.
Посипте гриби борошном і перемішайте. Готуйте, доки борошно не розчиниться. Додайте воду, близько 400 мл. Вливайте частинами, швидко перемішуючи, щоб не було грудочок. Варіть киплячу підливу впродовж 2 хвилин.
Додайте сметану, розмішайте. Коли підлива закипить, скуштуйте й доведіть до смаку сіллю й перцем. Всипте сухий чебрець, перемішайте.
Вимкніть вогонь, накрийте кришкою й настоюйте підливу щонайменше 5 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні книдлі із сиром. Писали, як приготувати смачні та ароматні баклажани та мариновані баклажани з морквою.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок