«Сметанник» шоколадний – домашній торт, який потішить навіть гурманів. Він підкорює своїм смаком з першого шматочка. Даний варіант сметанника – відмінний десерт, який підійде як для гостей на свято, так і для домашніх посиденьок. Ніжний крем зі сметани і згущеного молока добре просочує коржі і відмінно доповнює смак торта.
З шоколадним ароматом, ніжною текстурою торт сподобається всім, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Сметана 30% – 400 г
- Пшеничне борошно – 320 г
- Цукор 0 250 г
- Какао – 100 г
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Вершки 33% – 300 г.
- Згущене молоко – 1/2 банка
- Шоколад – 200 г.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо суху суміш. Необхідно просіяти в окрему миску какао, пшеничне борошно і додати до них цукор. Перемішуємо.
Яйця збовтуємо віночком і додаємо в них жирну сметану. Перемішуємо лопаткою.
Далі частинами всипаємо борошняну суміш і збиваємо міксером (віночки повинні бути для тіста) до однорідності.
Тепер потрібно додати молоко і згашену оцтом соду. Збиваємо міксером ще хвилину.
Викладаємо тісто у форму. Бажано вистелити дно форми пергаментом, щоб корж не прилип. Випікаємо 35-40 хвилин. Температуру підтримуємо 200°С.
Збиваємо жирні (обов’язково холодні) вершки в пишну масу. Спочатку працюйте на мінімальних обертах, а потім збільшуйте.
Додаємо до вершків згущене молоко і збиваємо до утворення щільного крему, яким промазуємо коржі.
Готовий торт рекомендуємо присипати тертим шоколадом. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний торт для всієї родини. Писали, як приготувати торт – желе «Бите скло» та торт-морозиво.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок