Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Чи правда, що українців змусять платити за воду з колодязів та свердловин

Ворожі пропагандисти всіляко намагаються дискредитувати дії керівництва України. Заради цього вони розповсюджують фейки про “страшне життя простих українців під владою нацистської хунти”. Інколи для цього потрібно лише просто прибрехати. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на “Стоп Фейк Дніпро“, днями на росії с інформація про те, ніби то всі громадяни України, які мають колодязі та артезіанські свердловини будуть зобов’язані встановлювати лічильники і платити за використання підземних вод. Відповідний ролик з посиланням на постанову уряду і своїми коментарями опублікував невідомий користувач соцмереж.

 

Фейк російської пропаганди

Фейк російської пропаганди

Насправді ж 11 липня 2023 року з’явилася постанова № 703 «Про внесення змін до постанови  Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2012 року № 963 «Про затвердження Порядку державного обліку артезіанських свердловин, облаштування їх засобами вимірювання об’єму видобутих підземних вод».

Водночас в етері телемарафону міністр захисту довкілля та природних ресурсів Стрілець заявив, що облік свердловин, плата за користування водою та зобов’язання отримувати дозвільні документи стосуються винятково бізнесу.

Українцям, які використовують воду з артезіанських свердловин для власних потреб, не потрібно встановлювати лічильники й платити за воду.

Раніше Інформатор писав про те, що ворожі ЗМІ “знищили” в Україні танк, якого ще немає на полі бою та про те, що ворожі ЗМІ видали вантажівку за HIMARS

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору