Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Росіяни “відправили” українських військових в Африку: чергова маячня ворожої пропаганди

Деякі російські ЗМІ, зокрема, новинні агентства ТАСС, РИА Новости та Інтерфакс, одночасно випустили матеріали про “диверсійно-каральний загін з українських бойовиків”, який збирається відплисти з Ізмаїлу до Африки на цивільному судні під керівництвом британської розвідслужби MI6. Пропагандисти з посиланням на “військово-дипломатичні джерела” пишуть, що відбудеться це нібито вже у другій половині серпня. В росії навіть дізналися завдання загону – “ліквідувати проросійських африканських лідерів”.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Як переконує РИА Новости, в липні українська влада на прохання Великобританії дала вказівки СБУ та ГУР підібрати сотню бійців зі складу неіснуючих “українських нацформувань”, які мають значний бойовий досвід на сході України. Загін нібито має вчиняти диверсії та ліквідувати африканських лідерів, які “орієнтовані на взаємодію з росією”.

“Згідно з підтвердженою кількома джерелами інформацією, для протидії розвитку співпраці країн Африки та росії британська спецслужба MI6 сформувала та підготувала до відправлення на південний континент диверсійно-каральний загін, що складається з бойовиків українських націоналістичних та неонацистських формувань”, – пише російська пропаганда.

Джерела пропагандистів запевняють, що відправлення в Африку заплановане на другу половину серпня – українське цивільне судно має доставити загін з Ізмаїлу до суданського міста Омдурман. А командувати “каральним загоном” нібито буде офіцер Головного управління розвідки (ГУР) України Віталій Пращук.

В інформації відзначається, що 2 серпня українська розвідка повідомила, що росіяни готують чергові провокативні матеріали з метою дискредитувати Україну на міжнародному рівні, а також розпалювати внутрішньополітичні чвари. Маніпулювати збираються на темах міжнародних відносин, хабарництві в Україні, виборах і т.д

Зазначається, що розповсюджувати нові фейки та провокативні матеріали росіяни планують в Німеччині, Франції, Ізраїлі, Африці та США. На території нашої держави окупанти планують розповсюджувати інформаційні провокації на теми хабарів, виборів, військових та багато інших.

Раніше Інформатор писав про те, що кремль визнав провал своєї пропагандистської машини та про те, що ворожі пропагандисти розповсюджують відео про обстріл Донбасу автозапчастинами. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору