Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Зʼявилося відео удару по Кримському мосту експериментальним дроном See Baby

17 серпня, завдали удар по Кримському мосту експериментальним дроном See Baby. Служба безпеки України надала журналістам CNN ексклюзивні кадри атаки безпілотника. В українській спецслужбі також розповіли виданню нові подробиці про цю операцію та зазначили, що в майбутньому будуть нові подібні атаки. СБУ вперше відкрито взяла на себе відповідальність за спецоперацію.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Як пише CNN, для атаки на Кримський міст використали морський дрон Sea Baby. Він став результатом багатомісячної розробки, яка розпочалася одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

“Морські безпілотники – це унікальний винахід СБУ. Жодна приватна компанія не залучена. За допомогою цих безпілотників нещодавно ми здійснили успішне ураження Кримського мосту, великого десантного корабля “Оленгорський Горняк” і танкера SIG”, – заявив журналістам голова СБУ Василь Малюк.

СБУ надала CNN відео липневої атаки, на якому видно екран пілота за кілька хвилин до того, як Sea Baby доставив до 850 кг вибухівки до однієї з бетонних опор Кримського мосту. В СБУ також надали CNN два відео з камер відеоспостереження, на яких показано момент зіткнення одного дрона з дорожньою частиною мосту, а потім ще один вибух дрона, який влучив у залізничну секцію приблизно через п’ять хвилин із протилежного напрямку.

За словами очільника СБУ Малюка, липнева атака безпілотників була результатом місяців підготовки. Він також взяв на себе відповідальність за першу атаку на Кримський міст 8 жовтня 2022 року, але відмовився повідомити подробиці.

Раніше ми розповідали, як палає Кримський міст. Також писали, про атаку дронів та вибухи біля кримського мосту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору