Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Атака дронів та вибухи біля кримського мосту: що відомо

Росіяни переймаються, що вночі біля Кримського мосту лунають вибухи. Близько опівночі у ніч проти 5 серпня 2023 року у районі Кримського мосту пролунали звуки вибухів. Повідомляється про мінімум три вибухи.

Про це стверджують очевидці у соцмережах, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Освітлення на ньому вимкнене – йдеться у повідомленнях у соціальних мережах, виїзди та заїзди перекрито. Також поширюється відео, що нібито “бійці ВС РФ прямо зараз відражають атаку безпілотників на Кримському мосту”.

Тим часом, у районі Кримського мосту стався вибух та почалася пожежа, заявив голова руху «Ми разом із Росією» Володимир Рогов. А ось “радник голови” Криму Олег Крючков заявив, що не може підтвердити інформацію про вибухи.
“Просимо не нагнітати. Працюємо усі служби”, – йдеться у повідомленні.
“Рух транспорту Кримським мостом тимчасово перекрито, повідомляється в оперативному Telegram-каналі про ситуацію на мосту. Про причини перекриття руху не йдеться” – пишуть рос”ЗМІ”.

Людей нібито евакуюють, а для відбиття атаки піднято винищувачі – повідомляють колаборанти у Криму у соціальних мережах. Російська пропаганда активно працює. “Три надводні дрони знищено в Керченській протоці”, повідомив голова руху «Ми разом із Росією» Володимир Рогов. “Масована атака з боку України продовжується”, – додав він.

“Знищення ворожих надводних дронів і БПЛА просувається успішно”, – наголосив Рогов.

Тим часом рос”ЗМІ” продовжують “заспокоювати” місцеве населення: “гучні звуки, які чули мешканці Керчі годину тому, до Кримського мосту стосунку не мали. Оголошено загрозу атаки. Після її зняття рух поновиться”. Військовий рух українців та кримських татар АТЕШ повідомляє, що військовослужбовці армії Росії в Криму в підвищеній готовності. Особливо Севастополь.

Дрон врізався в танкер неподалік Керченської протоки

Близьке до росморрічфлоту джерело повідомляє, що морський дрон врізався в танкер на відстані 30 миль від Керченської протоки. Про це йдеться у повідомленні у пабліку “Кримський канал” у соціальних мережах. Наразі (1:00) офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

У пабліках поширюють інформацію, що йдеться про російський танкер, який був спущений на воду у 2014 році. Він перевозить нафту під російським прапором.

“Колеги, кримська “влада “не відповідає за Керченську протоку та якірні стоянки. Ми не можемо коментувати ситуацію в Чорному морі та протоці. Дякую за розуміння”, – відхрещуються колаборанти від запитань про атаку дрона на танкер.

Що цьому передувало

Кримський міст додатково огородили спеціальними протидиверсійними боновими загородженнями – на випадок нових спроб теракту. Проте використання таких загороджень з моря – ідея – не нова. Про це “Крим.Реалії” розповів керівник проєктів з безпеки Центру глобалістики “Стратегія ХХІ” Павло Лакійчук. Він пояснив, чи завадить така оборона повторним ударам по мосту.

“В принципі, ідея з їхньої точки зору правильна: це старий традиційний метод боротьби з торпедами, підводними човнами. Це вдвічі ускладнює завдання, але не робить його нереалізованим. На удар потрібно вдвічі більше засобів ураження. Грубо кажучи, перший морський дрон має прорвати бонову огорожу, а другий має увійти до цього проходу. Це підтверджують атаки на Севастопольську морську базу: після масштабної атаки восени минулого року росіяни перекрили там все. Вони втекли до Севастопольської бухти з вузьким входом і поставили там ще дві лінії бонових огорож. У Південній бухті і не лише позакривали боновими огорожами всі місця стоянки, але українські військові все одно їх проривають. Це складніше, але “працювати» можливо”, – пояснив Лакійчук.

Раніше Інформатор повідомляв про вибухи у московському бізнес-центрі. Також ми писали, що родичам російських військових надходять неприємні записки.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

 

Нагору