Кривий Ріг До сайту

Страва з Карпат: готуємо картопляні книдлі із сиром

Книдлі, або кнедлі, — популярна страва кількох європейських кухонь. Цей рецепт особливий, адже тісто замішується із суміші сирої й відвареної картоплі й воно не містить борошна.

Реклама

Рецепт простий, але є певні хитрощі, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

Для начинки:

Для заправки:

Реклама

Спосіб приготування:

Відваріть картоплю у кожушках, очистьте і подрібніть у зручний спосіб — товкачем, на тертці або м’ясорубкою.

Сиру картоплю натріть на тертці й відіжміть з неї сік через марлю в каструлю. Має вийти 1 кілограм тертої картоплі. Сік відставте.

Реклама

Змішайте сиру і варену картоплю. Додайте яйце, сіль і вимішайте картопляну масу.

Картопляний сік злийте у каструлю, де будуть варитися книдлі. Крохмаль, що осів, перекладіть до картоплі й вимішайте. Якщо картопля не дуже крохмальна, додайте 2-3 столові ложки крохмалю.

Приготуйте начинку. Додайте до сиру жовток, сіль, дрібно нарізаний кріп, перець. Перемішайте.

Реклама

До картопляного соку долийте води й поставте на вогонь.

Сформуйте книдлі із сирною начинкою, як показано у відео.

Приготуйте шкварки. Наріжте підчеревину кубиками, цибулю — півкільцями. Підсмажте шкварки, додайте цибулю, підсоліть й смажте до м’якості.

Коли вода для книдлів закипить, всипте столову ложку солі й обережно вкиньте частину книдлів, тихенько перемішайте. Коли вони спливуть, варіть їх 1-2 хвилини. Потім вийміть шумівкою й закиньте наступну порцію. А готові книдлі полийте смальцем зі шкварками й цибулею.

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматні баклажани. Писали, як приготувати грузинську приправу без помідорів та котлетки з кабачків і гречаної каші.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок